Březen 2013

Chemické jablko

30. března 2013 v 13:25 | Katerria |  Svět kolem
Je to zvlášntní móda, tohle instantní ovoce, ještě navíc často z dovozu... Jako bychom neměli krásných jablek dostatek u nás. I když musím uznat, že jinak bych měla o zkušenost míň...

Loni v říjnu či snad začátkem listopadu jsme dostali ve školní jídelně jablíčka. Taková krásná, obrovská, zelená... Ten nenápadný mramorovaný vzor na pokraji intenzivní lahvově zelené a světlé smaragdové mě naprosto dostal. Prostě neskutečná barva.
Jen vypadalo poněkud uměle a... nezdravě. Naprosto dokonalé, bez poskvrnky. Kamarádka do něj ale kousnula a moc jí nechutnalo. Prý bylo strašně kyselé.

Jablíčko jsem si vystavila na stůl jako desigový doplněk a stojí tam dodnes. Za těch pět měsíců sice nabralo lehce žlutší odstín, udělala se na něm menší ztrvdlá ďubka a když se více nakloním, cítím příjemnou nasládlou vůni, která má však s tou jablečnou pramálo společného.

Kdekdo si ovšem dotěď myslí, že je umělé, a když jsem nadhodila, že bych ho mohla sníst, maminka se zhrozila a poradila mi, ať ho vyhodím. Kromě té malé ďubky mu ale vůbec nic není - normální jablko by do měsíce dvou shnilo, tenhle hybridní exot se prakticky nezměnil.

Bohužel, napodzim jsem si ho vyfotit nestihla, tak přidávám aspoň důkazy o současném stavu ;)




Půlnoc

22. března 2013 v 22:40 | Katerria |  Světy v peru
Na češtinu jsme měli studenta, zadal tři témata a měli jsme psát líčení. Dnes se hodnotilo. Všichni až na jednu spolužačku si vybrali téma číslo 1, "Půlnoc", zkrátka proto, že zbylá dvě zněla "Velikonoce" a "Zelená je taky dobrá" (ach ano, ač jsme sebehorší smečka puberťáků...)